eAkademin.se

e-post som rör sig och talar

juni 10, 2011 av
Postad under: lärresurser, Verktyg 

logga för mailvu

http://mailvu.com/

En bild säger mer än 1000 ord, gammalt fantomenordspråk. epost man kan se, inte lika klatschigt som på engelska ”mail you can view”. Här krävs ingen inloggning, nedladdning, registrering och det kostar inget. Allt man behöver är headset (mikrofon) och kamera. Klicka tillåt kamera och mikrofon, record, stop, send mail, fyll i adress och titel på din hälsning. Mejla. Mottagaren klickar på en länk i mejlet och ser ditt videomeddelande.

Det som jag tycker är allra bäst med MailVU är att när man tittat på hälsningen man fått, erbjuds man direkt att själv spela in. ”Click here to reply to this message” ingen reklam, bara rutan med videomeddelandet. Snyggt och tajt. Detta gör det ju möjligt att skicka instruktioner till deltagare, instruktioner till övningar och uppgifter som också ska spelas in. Man kan också ställa in hur många tittningar man kan få ut av ett meddelande, lite som i Mission Impossible: ”This message will self-destruct in 10 seconds”. Man kan också ta tillbaka skickat meddelande om man ångrar sig. Kanske skickar man ” jag ääälskar dig” vid fel tillfälle efter en krogrunda, man har då möjlighet att ta tillbaka meddelandet. Phew!

MailVU videomeddelanden funkar på iPhone, iPad och android. Meddelandet kan ligga kvar upp till ett år. Om man inte gör ett aktivt val när meddelandet ska raderas, försvinner det automatiskt efter 30 dagar.10 minuter är maxlängd på meddelandet och det räcker gott och väl till det mesta.

TExempel på användningsområden:

 • Du har deltagare i en kurs som är nätbaserad, efter den första tiden börjar den initiala glädjen och det stora intresset att lägga sig. Några glömmer att lämna in veckans uppgifter, några har inte setts till på flera dagar, då är detta ett perfekt sätt att få tillbaka dem. Skicka en personlig hälsning, riktad till individen, med riktad information. Inspelningen skickas till mejladressen inte lärplattformen eller lärmiljön, mer personligt och större chans att deltagaren läser sin mejl än går in i lärmiljön.
 • Kursstart: Utbildaren/kursledaren skickar en presentation av sig själv och begär en tillbaka av deltagaren
 • Skicka övningar i videomeddelande: ” Författaren i boken argumenterar för eurointräde,  vad anser du? Svara i videomejl.
 • Jobbar man med människor med olika funktionshinder kan det underlätta att skicka video snarare än text.
 • För många är det svårare att skriva än tala, kanske kräver inte kursen det skrivna ordet, använd MailVU.
 • Inom språklärande är möjligheterna oändliga.
 • Litteratur: Gör en sammanfattning/recension av boken du läst.

 

 

 

 

Kommentarer

Berätta vad du tänker när du läser denna post...
och om du vill att din bild ska synas till din kommentar, skaffa dig en gravatar!

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/b/5/e/eakademin.se/httpd.www/wp-content/themes/revolution-code-eak/comments.php on line 82


fem + = 8

Logga in

Veckans fråga

Vad ser du fram emot mest på Lärande för Framtiden konferensen?

 • Jorge de Sousa Pires (40%, 2 röster)
 • Paneldebatt (40%, 2 röster)
 • Carl Daniel Norenberg, Intel (20%, 1 röster)
 • Joke Palmkvist, Microsoft (0%, 0 röster)
 • eAkademins överlämnande (0%, 0 röster)

Antal röstare: 5

Loading ... Loading ...
Omröstningsarkiv

LärresurserLärresurser

partners

Länk till härnösands kommun

länk till eu

Länk till mittuniversitetet

Länk till tillväxtverket

länk till länsstyrelsen

Länk till learnify

vart finns eakademin

RSS

Prenumerera på eAkademin.se