eAkademin.se

Forumet på svenska

maj 5, 2011 av
Postad under: eAkademin.se 

Efter lite problem med buggar i forumdelen som bland annat gjorde att åäö inte fungerade korrekt (något som vissa av våra besökare redan uppmärksammat). Har vi nu gått igenom all kod till forumet och hittat buggen som gjorde att det vart problem samt korrigerat den. Givetvis har vi uppmärksammat de ansvariga som skapat open source forumet WordPress forum server om denna bugg så att den förhoppningsvis blir korrigerad i nästa uppdatering.

Men man måste bli imponerad i hur kraften av open source fungerar. Skaparna av wordpress gjorde ett open source forum som heter bbpress, detta för att kunna integrera ett forum med en wordpress installation. Vi testade det forumet först men hittade alltförmånga problem med hur det var byggt. Sedan hittade vi en utgrening till det projektet. Några som hade tagit motorn ur bbpress och skapat en riktig integration av forumet så att det fungerar precis som vi vill. Man ser hur en förädling av koden framskrider och kan se exakt allting vad som har hänt. Genom att ett större antal människor har blivit involverade så har koden utvecklats och förbättrats.

Men tillbaka till ämnet… Åäö buggarna har blivit åtgärdade och ett svenskt språkpaket har blivit installerat. Välkommen att diskutera vidare i forumet som nu är på svenska.

Kommentarer

Berätta vad du tänker när du läser denna post...
och om du vill att din bild ska synas till din kommentar, skaffa dig en gravatar!


3 + sex =

Logga in

Veckans fråga

Vad ser du fram emot mest på Lärande för Framtiden konferensen?

  • Jorge de Sousa Pires (40%, 2 röster)
  • Paneldebatt (40%, 2 röster)
  • Carl Daniel Norenberg, Intel (20%, 1 röster)
  • Joke Palmkvist, Microsoft (0%, 0 röster)
  • eAkademins överlämnande (0%, 0 röster)

Antal röstare: 5

Loading ... Loading ...
Omröstningsarkiv

LärresurserLärresurser

partners

Länk till härnösands kommun

länk till eu

Länk till mittuniversitetet

Länk till tillväxtverket

länk till länsstyrelsen

Länk till learnify

vart finns eakademin

RSS

Prenumerera på eAkademin.se