eAkademin.se

FlexTeX filter för Moodle

maj 27, 2011 av
Postad under: Verktyg 

eAkademin skapar ett flexibelt TeX filter till Moodle.

Vilket filter använder ni för att visa matematiska ekvationer i er Moodle installation? Har ni inte fått dragmath att fungera? Säger er it tekniker att det inte går på grund av en säkerhetslucka i moodle? Vi har lösningen

I många situationer blir det billigare och enklare att använda sig av externa leverantörer av sina IT tjänster. Till exempel om man är i befogenhet av en utbildningsanordnare och ska använda moodle som sin utbildningsplattform kan det bli billigare och stabilare om man lägger den som någon form av hosting lösning. Men till skillnad med att ha en egen server kan man inte öppna alla funktioner som innebär att det kan bli säkerhetshål på webbhotellet.

Enkelt förklarat, moodle vill ha rättigheter att köra kommandon på servern. På ett webbhotell innebär det teoretiskt att man öppnar en potentiell bakdörr på servern för elakartad programkod. Vilket är ganska uppenbart att på webbhotell med högre säkerhetsregler vill man inte riskera sina kunders integritet.

Vi stötte på detta problem och löste det igenom att bygga vårt eget moodle filter som använder sig av cgi versionen av mimetex eller Google chart api eller iTools eller vilken annan rendrerare man vill. Fördelen är alltså att man blir inte låst till ett enskilt system utan kan enkelt fylla i vilken rendrerare man ska ta hand om ens TeX kodning. Givetvis döpte vi filtret till FlexTeX på grund av den enorma flexibiliteten.

Ladda hem: flextex.zip (8Kb).

Ladda bara hem filen och packa upp den i rooten på er moodle installation och ni ska vara klara att köra. Kom bara ihåg att sortera detta filer i ordningen över standard TeX filtret i moodle för att det ska fungera korrekt.

Har ni några problem? Registrera er och skriv frågan i forumet så ska vi göra allt för att hjälpa er upp på banan.

Kommentarer

Berätta vad du tänker när du läser denna post...
och om du vill att din bild ska synas till din kommentar, skaffa dig en gravatar!


sex − = 3

Logga in

Veckans fråga

Vad ser du fram emot mest på Lärande för Framtiden konferensen?

  • Jorge de Sousa Pires (40%, 2 röster)
  • Paneldebatt (40%, 2 röster)
  • Carl Daniel Norenberg, Intel (20%, 1 röster)
  • Joke Palmkvist, Microsoft (0%, 0 röster)
  • eAkademins överlämnande (0%, 0 röster)

Antal röstare: 5

Loading ... Loading ...
Omröstningsarkiv

LärresurserLärresurser

partners

Länk till härnösands kommun

länk till eu

Länk till mittuniversitetet

Länk till tillväxtverket

länk till länsstyrelsen

Länk till learnify

vart finns eakademin

RSS

Prenumerera på eAkademin.se