eAkademin.se

Glogster

september 9, 2011 av
Postad under: Verktyg 

En möjlighet att skapa interaktiva digitala affischer med ljud, bild, video och text. Ett verktyg som funnits i fyra år men som inte slagit igenom på den svenska marknaden…

Glogster är ett socialt nätverk som ger användarna möjlighet att gratis skapa digitala posters. Systemet har även ett utbildningsstöd för att lärare ska kunna skapa egna klasser och ge eleverna uppgifter att skapa olika arbeten och sedan direkt gå in och se vad de enskilda eleverna gjort.

Den största nackdelen med systemet är att det är helt och hållet på engelska. Det engelska språket och med att systemet är riktat mot låg- och högstadiet gör att användningsområdet blir väldigt begränsat. Fördelen är att man själv kan använda systemet för att skapa lärresurser till sin digital kursproduktion och väldigt enkelt dela med sig av sina alster i bloggar, mail, via facebook m.m.

Förhoppningsvis kommer systemet slå igenom så pass mycket att översättning till andra språk kommer inom kort. Detta skulle göra att systemet skulle fungera ypperligt där eleverna får göra sina egna projekt i glogster.

Du kan själv testa systemet som lärare på http://edu.glogster.com eller registrera dig som en vanlig användare på http://www.glogster.com. Nedan är ett exempel som är gjort i glogster som beskriver systemet lite mer detaljerat.

 

Kommentarer

Berätta vad du tänker när du läser denna post...
och om du vill att din bild ska synas till din kommentar, skaffa dig en gravatar!


− fyra = 2

Logga in

Veckans fråga

Vad ser du fram emot mest på Lärande för Framtiden konferensen?

  • Jorge de Sousa Pires (40%, 2 röster)
  • Paneldebatt (40%, 2 röster)
  • Carl Daniel Norenberg, Intel (20%, 1 röster)
  • Joke Palmkvist, Microsoft (0%, 0 röster)
  • eAkademins överlämnande (0%, 0 röster)

Antal röstare: 5

Loading ... Loading ...
Omröstningsarkiv

LärresurserLärresurser

partners

Länk till härnösands kommun

länk till eu

Länk till mittuniversitetet

Länk till tillväxtverket

länk till länsstyrelsen

Länk till learnify

vart finns eakademin

RSS

Prenumerera på eAkademin.se