eAkademin.se

iShowU HD Pro

november 16, 2011 av
Postad under: kursutveckling, program, Verktyg 

Att en skärminspelning kan vara en pedagogisk resurs är ingenting nytt.

När man sitter på en Mac och inte kör bootcamp för Windows kan det ibland vara problem att hitta ett bra alternativ till vad som finns som open source för Windows. När jag ville ha ett enkelt skärminspelningsprogram för att kunna skapa enklare tutorials fann jag mig i en sådan situation att det var ett knappt utbud av open source. Rättare sagt så har jag inte hittat något överhuvudtaget.Detta är en snabb inspelning av hur man aktiverar kompabilitetsläget i internet explorer 9. Det tog ca 5 minuter från att jag startade iShowU HD Pro tills filen var ute på youtube och inlänkad till forumet på moodle.

Jag provade en del av de kommersiella och fastnade verkligen för iShowU HD. I den demoversion jag laddat hemm finns inga begränsningar i kvalité eller inställningar. All funktionalitet finns och den enda begränsning som jag kan märka är att det kommer en stor vattenstämpel över den färdiginspelade filmen som säger vilket program som jag spelat in filmen med. Ändå så tycker jag att den vattenstämpeln inte är helt störande och man kan överleva med den.

Egenskaper

Det är ett fruktansvärt lättanvänt program där man inte behöver några förkunskaper av digital film. Man kan dock gå in på djupet och ändra alla inställningar som man kan tänkas men om man bara ska upp med en instruktionsfilm på youtube eller wimeo så väljer man det direkt på en gång. När filmen sedan är färdiginspelad kan man högerklicka på den och välja att skicka upp den direkt på youtube, blip.tv, howcast eller one-click publish.

Andra läckra egenskaper är:

  • Picture in picture med webbkameran
  • Mixa in ljud från andra program
  • Välja om inspelningen ska följa muspekaren eller vara fixerad
  • Egen vattenmärkning
  • m.m.

Pris

I och med att det inte är open source så finns det ingen möjlighet att komma billigt undan… eller? Som jag sa angående vattenmärkningen på demo versionen så är den inte omöjlig att leva med. Om ni enbart ska göra en sam genomgång till era elever om hur man slår igång javascript i webbläsaren eller något sådant så tycker jag givetvis att det fungerar. Om ni ska använda inspelningarna mer professionellt så är det inte heller en så hög summa det rör sig om. Standard varianten kostar $29.95 och pro varianten kostar $59.95 alltså knappt 400 kronor för pro varianten som ger dig möjlighet till vattenmärkning och direkt integration med final cut.

Kommentarer

Berätta vad du tänker när du läser denna post...
och om du vill att din bild ska synas till din kommentar, skaffa dig en gravatar!

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/b/5/e/eakademin.se/httpd.www/wp-content/themes/revolution-code-eak/comments.php on line 82


+ 6 = tio

Logga in

Veckans fråga

Vad ser du fram emot mest på Lärande för Framtiden konferensen?

  • Jorge de Sousa Pires (40%, 2 röster)
  • Paneldebatt (40%, 2 röster)
  • Carl Daniel Norenberg, Intel (20%, 1 röster)
  • Joke Palmkvist, Microsoft (0%, 0 röster)
  • eAkademins överlämnande (0%, 0 röster)

Antal röstare: 5

Loading ... Loading ...
Omröstningsarkiv

LärresurserLärresurser

partners

Länk till härnösands kommun

länk till eu

Länk till mittuniversitetet

Länk till tillväxtverket

länk till länsstyrelsen

Länk till learnify

vart finns eakademin

RSS

Prenumerera på eAkademin.se