eAkademin.se

Bra verktyg för blended learning

december 5, 2011 av
Postad under: Verktyg 

Tar det lång tid för er att skapa räkneuppgifter i matematik?

Även om gränssnittet är undermåligt och man får uppfattningen om att systemet inte blivit uppdaterat på tio år så är funktionaliteten det viktiga. På Superkids.com finns det en hel del små verktyg för att underlätta ditt arbete. Det som fångade mitt intresse och vad jag ser som ett direkt användningsområde vid kursutveckling är deras Math worksheet creator.

När man skapar lärresurser i matematik, hur mycket tid spenderar man egentligen på att räkna ut att talen ska vara jämt delbara? Eller att svarsområdet ska hålla sig inom ett visst talomfång? Verktygen på Superkids skapar direkt en uppsättning uppgifter enligt dina specifikationer och tillhandahåller även svarsbladen till dem.

Om man ska se på den stora helheten så skulle själva resultatet från deras cgi script inte vara enbart en utskriftsanpassad sida. En tanke skulle vara att få vidare utveckla deras projekt och göra en open source modul som kunde ta kriterierna att skapa frågor och direkt översätta det till uppgifter man kan importera till sin lärplattform t.ex Moodle.

Givetvis finns det en hel del annat på deras hemsida så som humoristiskt vetande; kända citat; logiska spel; hänga gubbe; hitta ordet; m.m. Som även kan användas inom andra utbildningsområden utanför matematik. Tyvärr är allting på engelska och deras ordverktyg klarar inte av å, ä och ö. Men med lite kreativitet och intuition så finns det ändå massvis man kan använda deras verktyg till.

Besök deras hemsida på: http://www.superkids.com

Kommentarer

Berätta vad du tänker när du läser denna post...
och om du vill att din bild ska synas till din kommentar, skaffa dig en gravatar!

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/b/5/e/eakademin.se/httpd.www/wp-content/themes/revolution-code-eak/comments.php on line 82


ett + 7 =

Logga in

Veckans fråga

Vad ser du fram emot mest på Lärande för Framtiden konferensen?

  • Jorge de Sousa Pires (40%, 2 röster)
  • Paneldebatt (40%, 2 röster)
  • Carl Daniel Norenberg, Intel (20%, 1 röster)
  • Joke Palmkvist, Microsoft (0%, 0 röster)
  • eAkademins överlämnande (0%, 0 röster)

Antal röstare: 5

Loading ... Loading ...
Omröstningsarkiv

LärresurserLärresurser

partners

Länk till härnösands kommun

länk till eu

Länk till mittuniversitetet

Länk till tillväxtverket

länk till länsstyrelsen

Länk till learnify

vart finns eakademin

RSS

Prenumerera på eAkademin.se