Allt fler och fler lärare väljer att kommunicera med sina elever på alternativa enkla sätt. WordPress är en av de sätten som dessutom kan göra så mycket mer…
Att det blivit populärt med kommunikation via bloggar är ingenting nytt. Snarare att man upplever det som lite föråldrat i detta realtids kommunikations samhälle vi lever i. Alla kommunicerar via sociala medier och använder sig av mikro-bloggar för att få ut sina tankar och åsikter. Vad finns det då kvar att hämta i en traditionell blogg som man inte lika enkelt kan få ut ur en mikro-blogg och som inte redan blivit analyserat att använda som ett pedagogiskt verktyg?
Hör du till den kategorin lärare som känner att det kan vara svårt att applicera lärobjekt för distansutbildning i klassrummet? Isåfall kan Triptico vara något för dig. Triptico är en samling lärobjekt som är som gjorda för att använda just i klassrummet och på bland annat Smart Boards.
Läs mer
Det fungerar bra att använda Facebook och då kanske främst för kommunikation med vänner. Om man ser på Twitter är det ett bra verktyg för att hålla koll på vad som händer inom olika områden tex e-lärande. Där får man ta del av intressanta frågor, diskussioner och länkar. Men det är knepigare att förstå Google+ som påminner om Facebook men dessutom finns kontakter med en massa andra människor från webben och Twitter. I väntan på större förståelse så fortsätter vi prova Google+ med hangouts videokonferenser och integrering med mail, kalendrar och nya funktioner i google docs.
På senare tid har det blivit mer och mer påtagliga diskussioner kring BYOD i utbildningen…
För er som inte vet vad den förkortningen står för är det: “Bring your own device”. Alltså uppmuntrande till eleverna att ta med sig sin egen utrustning och koppla upp den till Internet via skolans tillhandahållna nätverk.
Visst är det fantastiskt? Tänk er att komma till skolan och veta att alla elever har tillgång till Internet genom sina mobiltelefoner och surfplattor. Att eleverna kan ta med sig arbetet hem och dessutom behöver inte skolan betala någonting för det. Det är en oundviklig framtid och någonting som kommer att bli, men vilken väg ska man egentligen ta för att det ska bli till en fördel?
Är du i färd med att söka vidare till högskolan, eller kanske du vill rekommendera dina elever till att söka utbildning?
Saco publicerar i dagarna sin nya prognos av framtidsutsikter i samband med Saco studentmässor. Prognosen delar upp arbetsmarknaden i tre områden och analyserar hur arbetssituationen kommer att se ut om fem år. Den svarar på om arbetsmarknaden kommer att vara i brist av arbetskraft, i balans med arbetskraften eller om det kommer finnas ett överflöd av arbetskraft.
idag blir det mer och mer vanligt att lärare arbetar såväl på arbetsplatsen som hemma med digitalt material till sina lektioner. Man kanske har en bärbar dator man ofta tar med sig hem för att arbeta hemma med under förberedelsetiden. Kanske åker den där laptopen med på någon konferans lite då och då.
“.SE” är en privatägd stiftelse som ansvarar för Sveriges toppdomän .se. Igår (16 november) släppte de den stora undersökningen “Svenskarna och Internet 2011”. Undersökningen handlar om det svenska folkets Internetvanor. I undersökningen går det att se en intressant trend i användningen av mobilt Internet.
Att en skärminspelning kan vara en pedagogisk resurs är ingenting nytt.
När man sitter på en Mac och inte kör bootcamp för Windows kan det ibland vara problem att hitta ett bra alternativ till vad som finns som open source för Windows. När jag ville ha ett enkelt skärminspelningsprogram för att kunna skapa enklare tutorials fann jag mig i en sådan situation att det var ett knappt utbud av open source. Rättare sagt så har jag inte hittat något överhuvudtaget.
Ett snyggt lättanvänt LMS som integrerar alla delar du behöver.
För er som inte vet vad Dokeos är, så är det ett open source LMS system i klass med Moodle. Det finns även en pro-version som innehåller en del extra funktionalitet men framförallt så innehåller den licensbaserade pro-versionen konsultativt stöd för service. Läs mer
Google App Inventor har varit ett viktigt verktyg för de som vill komma igång med apputveckling. Verktyget har varit populärt i utbildningsvärlden då det inte krävde avancerade programmeringskunskaper för att kunna användas.
App Inventor utvecklades av Google i samarbete med professor Hal Abelson på MIT i USA. AI togs fram med syftet att öka intresset för apputveckling och programmering genom att ge nybörjare ett sätt att komma igång. App Inventor använde ett drag- och släpp interface som gjorde processen att programmera väldigt visuell.
Läs mer
Vad ser du fram emot mest på Lärande för Framtiden konferensen?
Antal röstare: 5